Startpagina
Karel ende Elegast
Menukaart
High Tea
Engels Ontbijt
Kookcursus
De Tuin
De Opkamer
Routebeschrijving
De parkeergarage
Onze gegevens
Caerels Traiteur & Cateraar

.............................................

Laat u eens verrassen door onze chefkok.
4, 5 of 6 gangen, u geeft aan waar u niet van houdt en wat u misschien wel héél erg lekker vindt, en onze chefkok maakt een mooi menu voor u klaar.
Wist u dat u dit menu niet persé per hele tafel hoeft te bestellen!
Nu nieuw op de kaart:
Proeverij van gerechten, 6 kleine porties voor de kleine eter of de fijnproever.

Omdat wij steeds regelmatiger gasten met dieetwensen ontvangen vermelden wij nu d.m.v de * / ** welke gerechten
ook voor welk dieet geschikt zijn.
..* Dit gerecht kan lactosevrij bereid worden.
** Dit gerecht kan glutenvrij bereid worden


Voorgerechten:

* / ** Gemarineerde Canadeese wilde zalmfilet met mosterd-dillesaus.
.......* Salade met krokant gebakken kalfszwezerik met stukjes gember.
* / ** Carpaccio met ganzeleverschaafsel.
* / ** Rilette van draadjesvlees en katenspek, met tomaten tappenade.
* / ** Frisse salade met kort gegrilde tonijnfilet, geserveerd met knoflook chips en tapaskappertjes.
* / ** Foie Gras D'oie, dé klassieke terrine van ganzenlever met toast van suikerbrood.
* / ** Oesters "Rockefeller" (gegratineerd met spekjes, prei en Oosterse dressing).
.......* Huisgemaakt pasta met salie en een grfrituurd gekookt eitje.

Soepen:
* / ** Heldere kalfsbouillon
.......* Bisque van krab, met een vleugje cognac.
..........Vlaerdinghse Roomsoep.
* / ** Nori-soep gemaakt van krachtige kippenbouillon.

Hoofdgerechten:

Vis:
* / ** Gegrilde botervisfilet met een vleugje knoflook, grijs zeezout en citroen.
* / ** Gebakken zeeduivelfilet omwikkeld met spek, met olijven-tappenade.
* / ** Combinatie van diverse vissoorten met zoete mosterdsaus. (afhankelijk van het seizoen).
* / ** Op de graat gebakken tarbotine a la meuniére.

Vlees:
* / ** Ierse tournedos "Stroganoff".
* / ** Filet van jonge eend met een saus van vijgen en port.
* / ** Kalfsoester met tuinkruidensaus.
* / ** Geconfijte ganzenbout met gebakken appeltjes.
.....** Varkenshaasje gevuld met blauwader kaas.

Vegetarisch:

* / ** Quiche van peer, walnoten en blauwe kaas.
.......* Gegratineerde schorseneren met pijnboompitten en een saus van oude kaas.
* / ** Aubergines gevuld met noten, rijst en rozijnen.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur van verse seizoensgroenten en aardappels.
N.B. wilt u een andere saus of enige andere wijziging aanbrengen?
Overlegt u dan gerust over de mogelijkheden.

Desserts:
* / ** Overjarige Hollandse kaas met geconfijte vijgen en een stroop van rode wijn.
** / * Crêpes Suzette.
* / ** Crême Brulée van steranijs.
* / ** Taartje van karnemelkbavaroise en een topping van kersen.
* / ** Huisgemaakt marsepeinijs met een saus van amaretto.
*..... / Parfait van marshmellow en walnootjes.
* / ** Dessert van de chef.

Download hier de menukaart.